Спеціальні потреби

Україна застерігає громадян від поїздок до Росії


Будинок МЗС України
Будинок МЗС України

У середу Україна попередила своїх громадян проти поїздки в Росію, заявивши, що вони піддаються ризику після підвищення випадків переслідування і затримання українців російськими спецслужбами.

Цей крок є ще одним доказом погіршення у стосунках між колишніми союзниками в результаті анексії Криму Росією на початку 2014 року і підтримки проросійських сепаратистів у ході конфлікту на сході України.

«На території держави-агресора кількість необґрунтованих затримань наших громадян збільшилася», сказав український МЗС в заяві онлайн.

«Російські правоохоронні органи ставляться до українців грубо, використовуючи неприпустимі методи фізичного і психологічного тиску, тортур та інших актів», сказав він, попереджаючи громадян від поїздок в або через територію Росії.

У понеділок український журналіст Роман Сущенко був затриманий службою безпеки ФСБ Росії і звинувачений в зборі секретної інформації про російську оборону і органи безпеки. Українська влада заявила, що ці звинувачення були сфабриковані.

Арешт спонукав владу України розглянути питання про введення візового режиму для російських громадян. Очікується, що Росія посилить правила для українців, охочих їхати до Росії.

«Ми повинні розуміти, що, на жаль, російські служби безпеки будуть швидко адаптуватися до візового режиму. Ми не повинні робити політичні жести, але по-справжньому мати справу з Росією як агресором», повідомив журналістам міністр закордонних справ Павло Клімкін у середу.

Подорожування між Україною і Росією вже стали складнішими з моменту введення взаємної заборони прямих рейсів у жовтні 2015 року.

Дивіться також: Роман Насіров: «Питання [легальності] айфона 7 хвилює людей у деяких випадках набагато більше, ніж державний бюджет чи сплата податків»

Відео - найголовніше

США: Дайджест головних подій тижня. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
XS
SM
MD
LG