Спеціальні потреби

Закон про державну зраду вступив в дію в Росії


Нова редакція закону про державну зраду і шпигунство вступила в силу в Росії. Про це повідомляє «Российская газета», публікуючи поправки до Кримінального кодексу, що розширюють поняття «державна зрада», «шпигунство» і «розголошення державної таємниці».

Згідно з оновленим законодавством, під нове поняття державної зради потрапляють не тільки ті, хто прямо працює на закордонні спецслужби, але й особи, завербовані міжнародними організаціями в тому випадку, якщо їх діяльність спрямована проти безпеки Росії. Консультація, фінансова та матеріально-технічна, а також інша допомога іноземним організаціям може розглядатися владою як держзрада.

В Кримінальний кодекс також вводиться окрема стаття «Незаконне отримання відомостей, що становлять державну таємницю», санкції за яке передбачають до 4 років позбавлення волі, якщо винний отримав доступ до секретної державної інформації шляхом викрадення, обману, шантажу чи іншим незаконним способом. Під дії санкцій потраплять також спроби незаконно отримати доступ до секретних відомостей без можливої мети шпигунства або держзради.

До 8 років позбавлення волі буде каратися одержання секретної державної інформації за допомогою таємних «жучків» і спеціальної апаратури.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG