Спеціальні потреби

Російська влада не виключає теракт як причину катастрофи лайнера над Синаєм


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Москва – Прес-секретар Федерального агентства повітряного транспорту Росії (Росавіації) Сергій Ізвольський в інтерв’ю Російській службі «Голосу Америки» заявив, що терористичний акт як причина катастрофи російського авіалайнера в минулу суботу над Синаєм не виключається.

«Ніякі версії зараз не виключаються. До того моменту, як будуть піддані розшифровці «чорні скриньки», з них будуть взяті дані і проаналізовані, ми не можемо виключати ніякої версії» – так відповів офіційний представник Росавіації на запитання, чи виключає його відомство теракт як причину катастрофи.

За словами Ізвольського, «чорні скриньки» – бортові самописці літака, що розпався в повітрі – будуть розкриті в Єгипті протягом понеділка, після чого стане зрозуміло, в якому стані знаходяться дані, і наскільки легко їх буде вивчити.

«Буде визначено їх стан і, відповідно, комісія з розслідування вже прийме рішення, де буде відбуватися безпосередня розшифровка параметричних і голосових самописців: чи буде це Єгипет, або країна-розробник (літака А321 – Д.Г.) – Франція, чи Російська Федерація. Але відкриття їх для визначення їх подальшої придатності до розшифровки буде проводитися в Єгипті. Попередньо – вони мають пошкодження, але не настільки критичні для того, щоб їх подальша розшифровка була довгою за часом. Вони сьогодні будуть розкриті і, якщо пошкоджень немає, то технічне вилучення даних – це справа кількох годин, потім їх аналізуватимуть. Сьогодні буде все ясно, і комісія з розслідування якусь інформацію, напевно, видасть» – розповів прес-секретар Росавіації.

У понеділок прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков також заявив журналістам, що поки не виключаються ніякі версії катастрофи, що сталася 31 жовтня.

«Зараз не можна виключати жодної з версій. І, власне, слідство тільки починає свою роботу, котра з версій ляже в основу в міру просування слідчих дій, ми зараз сказати не можемо. Але в кожному разі зараз артикулювати якісь попередні здогадки, якісь думки, якісь твердження, які ні на чому не ґрунтуються, це зовсім невірно», – зазначив Пєсков.

Дивіться також: Найвідоміші сходи Вашингтона


XS
SM
MD
LG