Спеціальні потреби

Російські службовці ввійшли на борт судна Greenpeace


Активісти Greenpeace протестують перед будинком Газпрому
Активісти Greenpeace протестують перед будинком Газпрому
Екологічна організація Greenpeace повідомила, що російські органи влади ввійшли на борт її судна в Карському морі під час протесту проти буріння у пошуках нафти в Арктиці.

У понеділок організація Greenpeace повідомила, що службовці катера російської берегової охорони без дозволу ввійшли на борт судна після того, як природозахисники спустили на воду надувні човни з транспарантами з написами «Збережіть Арктику». Це сталося неподалік судна для пошуків родовищ нафти. Пошукове судно працює в рамках спільного проекту державної компанії Rosneft і американського нафтового гіганта ExxonMobil.

Активістка Greenpeace Крісти Ферґусон заявила, що буріння неподалік узбережжя в Арктиці повинно бути заборонене, «зокрема у віддалених пристановищах» тварин, таких як білі ведмеді, де розлив нафти було б неможливо очистити».

Вона сказала, що судно Greenpeace перебувало в районі «надзвичайної природної краси», де явно немає незалежних спостерігачів».

Російська влада відмовила організації Greenpeace у дозволі ввійти у Карське море, але судну все-таки вдалося це зробити в суботу вранці. Росія поки що не коментувала, що її службовці ввійшли на борт судна цієї організації.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG