Спеціальні потреби

ООН закликає Росію розслідувати вбивство журналіста Камалова


Хаджимурад Камалов
Хаджимурад Камалов

Хаджимурад Камалов
Хаджимурад Камалов
Управління Верховного комісара ООН з прав людини висловило занепокоєння щодо загибелі відомого російського журналіста у Дагестані минулого тижня.

У вівторок представництво Організації Об'єднаних Націй заявило, що вбивство журналіста Хаджимурада Камалова буде «залякуючим сигналом» для інших працівників ЗМІ, зокрема тих, які висвітлюють порушення прав людини у Росії.

Камалов, який заснував щотижневу газету «Чорновик», висвітлював зловживання повноваженнями з боку міліції та інші порушення правлюдини у Дагестані. Камалова було застрелено минулої п’ятниці, коли він виходив із видавництва у місті Махачкала.

Управління Верховного комісара ООН з прав людини закликає владу Росії якнайшвидше провести ретельне, прозоре та незалежне розслідування вбивства Камалова і притягти винних до відповідальності.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG