Спеціальні потреби

Лері Кінґу особисто сподобався Азаров


Лері Кінґ (справа) з представником Кабінету міністрів України
Лері Кінґ (справа) з представником Кабінету міністрів України

Американський екс-телеведучий Лері Кінґ завітав до України, щоб поспілкуватися із Миколою Азаровим. У Київ Лері Кінґ приїхав разом із своєю дружиною та друзями з гірничорудної канадської компанії «Black Iron». Спілкуватися з українським прем’єром Кінґу сподобалось.

Майже півгодини Азаров і Кінґ говорили про Путіна, американські вибори, справу Тимошенко, та про самого прем’єра. Як зазначив екс-телеведучий, Микола Азаров відповів на усі поставлені запитання і був досить прямим та відвертим.

«Особисто мені він сподобався. Є в ньому якісь якості, за якими можна зрозуміти, що в політиці він буде успішним», – сказав Лері Кінґ. Також він додав, що Азаров зізнався в тому, що рейтинги Партії регіонів у суспільстві падають, що необхідно чимало якісних реформ та пояснив, що йому шкода Юлії Тимошенко. Українські журналісти відреагували на останнє сміхом, чого американський гість не зрозумів.

Лері Кінґ також відзначив, що українські журналісти мають сумніви, щодо того, чи Юлія Тимошенко вийде на свободу. Дізнавшись, що умови українських в’язниць досить погані, американський телеведучий відзначив, що будь-яка тюрма є поганою.

Щодо популярності самої справи Тимошенко в Сполучених Штатах, Лері Кінґ сказав, що це досить відома тема для обговорення, але наразі найгострішою темою є вибори та політична кампанія у США.

Микола Азаров прокоментував і американські вибори, зазначивши Кінґу, що його не хвилює, хто переможе, а хвилює те, як переможець вирішуватиме головні економічні проблеми. Адже це впливатиме на весь світ.

Після розмови Лері Кінґ сказав своїй дружині, що Азаров міг би бути успішним американським політиком. Український прем’єр нагадав Кінґу Джиммі Картера – «гарно виглядає, простий, з ним легко зустрітися».

Лері Кінґ планує зустрітися ще з декількома українськими лідерами. До України телеведучого запросили представники канадської компанії «Black Iron», які планують інвестувати у гірничорудну промисловість Кривого Рогу більш ніж мільярд доларів.

До того ж у понеділок «Black Iron» зробила Лері Кінґа спеціальним радником. Президент компанії Метт Сімпсон зазначив, що дуже радий мати Кінґа за радника.

«Лері надасть нам цінну інформацію про міжнародні відносини, але найважливіше те, що він володіє великою мережею контактів як в Україні, так і за кордоном», – прокоментував це призначення Метт Сімпсон.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG