Спеціальні потреби

Росія запровадила санкції щодо США


Дмитро Рогозін
Дмитро Рогозін
Росія забороняє США використовувати свої ракетні двигуни для військових запусків і не буде продовжувати використання МКС після 2020 року.

Теxт: Росія відреагувала на санкції США забороною на використання російських ракетних двигунів для американських військових запусків і відмовою на запит США про продовження експлуатації МКС після 2020 року. Про це заявив віце-прем’єр РФ Дмитро Рогозін, повідомляє агентство Reuters.

Крім цього, за інформацією агентства «Інтерфакс», з 1 червня Росія призупиняє на своїй території роботу американських станцій GPS.

За словами Рогозіна, на такі заходи Росія може піти в разі, якщо не зуміє домовитися з Вашингтоном про розміщення власних наземних станцій системи «ГЛОНАСС» на території США. Переговори з цього приводу мають розпочатися найближчим часом. Рогозін також зазначив, що якщо переговори не принесуть результатів, то з 1 вересня «робота цих станцій (GPS) буде припинена остаточно».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG