Спеціальні потреби

МЗС Росії визнав українські вибори


Григорій Карасін
Григорій Карасін

Заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін повідомив в інтерв’ю агентству «Інтерфакс», що Москва визнає проведені 26 жовтня вибори до Верховної Ради України такими, що відбулися. «Ми чекаємо офіційного підбиття підсумків, поки надходять суперечливі відомості. Але вже зараз ясно, що вибори, незважаючи на досить жорстку і брудну кампанію, відбулися» – заявив високопоставлений російський дипломат.

За словами Григорія Карасіна, «той розклад сил, який поки вимальовується, напевно, дозволяє керівництву України всерйоз зайнятися вирішенням основних проблем свого суспільства».

Російський чиновник вважає, що в новій Верховній Раді необхідно буде «налагодити інклюзивний діалог з усім суспільством, вийти на прямі контакти з представниками регіонів і прагнути до дипломатичного рішення проблем, до яких призвели дії Києва».

Стримано позитивну реакцію на вибори в Україні висловили і в Раді Федерації Росії. Глава комісії Ради Федерації з моніторингу за ситуацією на Україні, член Ради Федерації Володимир Джабаров заявив, що «ця Рада є відверто проєвропейською і орієнтована на Захід, але, тим не менше, російські парламентарії готові до контактів з українськими депутатами».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG