Спеціальні потреби

Дії Хантера Байдена продовжують розслідувати республіканці у Сенаті США - ЗМІ


Син екс-віце-президента США Джо Байдена, Хантер
Син екс-віце-президента США Джо Байдена, Хантер

У сенатському Комітеті з питань національної безпеки продовжується очолюване законодавцями-республіканцями розслідування щодо Хантера Байдена, сина екс-віце-президента США і ймовірного конкурента Дональда Трампа на наступних виборах Джо Байдена. Про це йдеться у матеріалі видання Politico. Речник голови комітету близького до Трампа сенатора-республіканця Рона Джонсона заявив виданню, що “нічого не змінилося у наших довготермінових планах з приводу розслідувань".

Як відзначає видання, один із співробітників Сенату, який бере участь у розслідуванні, раніше заявив, що епідемія коронавірусу не завадить роботі розслідувачів. Водночас сенатор-республіканець на правах анонімності заявив виданню, що розслідування більше не є пріоритетом. Робота Сенату США перервана до щонайменше 20-го квітня.

Раніше неоднозначну реакцію законодавців США викликали заяви можливого свідка розслідування, українця, колишнього співробітника посольства України у США Андрія Теліженка. Теліженко тривалий час заявляв про втручання України у вибори у США.

Предметом теперішнього розслідування є робота Хантера Байдена в українській енергетичній компанії Burisma, та закиди про те, що піар фірма пов'язана з Демократичною партією США намагалась використати Байдена, щоб впливати на ухвалення рішень у Державному департаменті США за часів Обами. Демократична партія відкидає ці звинувачення.

Повідомлення про продовження розслідування щодо Хантера Байдена викликало бурхливу реакцію в соцмережах.

"У США 250 000 випадків COVID-19, вже померли 6 000, за оптимістичним сценарієм може померти від 100 тисяч до 200 тисяч, бракує апаратів вентиляції легень, державні запаси майже вичерпано. Медсестри використовують пакети для сміття, бо не мають засобів захисту. І що пропонують республіканці: давайте розслідувати Хантера Байдена", - твітує Тім Хоган, директор з комунікацій сенаторки-демократки, екс-кандидтаки у президенти США Емі Клобучар.

"Ні, це не жарт - під час катастрофи пріоритетом для правлячої партії є підставити політичного конкурента, а не переконатись, що Білий дім виконує покладені на нього завдання" - пише журналіст видання The Atlantic для якого характерні симпатії до Демократичної партії США.

"Я переконаний, що ми маємо дозволити політичним партіям робити те, у чому вони сильні. Тож хай республіканці займаються політично мотивованими розслідуваннями, а демократи займуться організацією відповіді на пандемію", - твітує політичний оглядач Джо Локхарт.

Водночас повідомлення про продовження розслідування щодо Хантера Байдена привітали прихильники президента США.

"Сенатський комітет з питань національної безпеки продовжуватиме своє розслідування щодо Хантера Байдена. Він продав Америку Китаю за півтора мільярда доларів, отримував 83 300 на місяць від української компанії. Притягніть родину Байденів до відповідальності!" - твітує засновник організації Students for Trump Раян Фурньє, повторивши у твіті популярні закиди проти сина Джо Байдена.

Раніше вимоги уряду США до України розслідувати роботу Байдена у Burisma та закиди про буцімто втручання у американські вибори 2016-го року з території України стали причиною ініційованого демократами імпічменту президента США. Останній закінчився виправданням Трампа у Сенаті, де більшість контролюють республіканці. Демократи наполягали, що домагаючись розслідування в Україні адміністрація Трампа прагнула виключно зашкодити шансам на обрання ймовірного конкурента Дональда Трампа на виборах 2020-го року Джо Байдена.

Дивіться також: Час поцілунків скінчився: У Мексиці нарешті серйозно взялися за заходи зі стримування поширення коронавірусу в країні

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG