Спеціальні потреби

Гра Путіна м'язами отримає відповідь - до Сенату внесено проект спеціальної резолюції


Російський СУ-24 небезпечно наблизився до ракетного есмінця США Дональд Кук у Балтійському морі у квітні.
Російський СУ-24 небезпечно наблизився до ракетного есмінця США Дональд Кук у Балтійському морі у квітні.

США не мусять терпіти втручання Росії у право Америки та її союзників безперешкодно здійснювати повітро- та море-плавання у міжнародному повітряному просторі та водах. Про це заявляє сенаторка-демократ США Джін Шагін, яка вкупі із групою законодавців від Республіканської та Демократичної партій у вівторок представила на розгляд Сенату США резолюцію із закликом до Росії припинити провокативні військові маневри, які становлять загрозу для американських військових.

Якщо Путін думає, що далі безкарно гратиме м'язами, він помиляється
сенатор США Рон Джонсон

"Від вторгнення в Україну до провокативної та безвідповідальної поведінки стосовно військових кораблів США, Росія Володимира Путіна продовжує розпалювати нестабільність на глобальному рівні та порушувати міжнародне право", - заявив один із спів-авторів резолюції, сенатор-республіканець Корі Ґарднер.

Представлена до Сенату резолюція пропонує:

- Засудити останні небезпечні та непрофесійні перехоплення росіянами кораблів та літаків під американським прапором;

- Закликати Росію припинити провокативні військові маневри, які несуть загрозу силами США та їх союзників;

- Закликати США, європейських союзників та міжнародну спільноту надалі тиснути на уряду Росії з вимогою припинити провокативні дії;

- Утвердити право США здійснювати безперешкодне повітроплавання та мореплавання у міжнародному повітряному просторі та водах.

"Приєднуюсь до колег у нашій однозначній відповіді: Якщо продовжиш агресію, насильство проти мирної опозиції, будеш далі підтасовувати вибори, порушувати права людини та корупцію, не припиниш міжнародний авантюризм у Грузії, Україні, Сирії, Іраку та ін. - ризикуєш отримати ще більшу ізоляцію, нові санкції та серйозніші наслідки. Якщо Путін думає, що далі безкарно гратиме м'язами, він помиляється", - заявив сенатор-республіканець Рон Джонсон.

Дивіться також: Частина підлеглих Керрі зневірились у дипломатії Обами, хочуть бомбардувань Асада

Частина підлеглих Керрі зневірились у дипломатії Обами, хочуть бомбардувань Асада. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:40 0:00

XS
SM
MD
LG