Спеціальні потреби

Солдат, який розстріляв афганських селян мав фінансові проблеми


Незважаючи на солідний стаж, бойовий досвід та численні нагороди, Роберта Бейлса не підвищували по службі.

16-ох цивільних в Афганістані розстріляв 38-річний старший сержант армії США, батько 2-х дітей Роберт Бейлс. Нині підозрюваний перебуває у військовій в’язниці у Канзасі, куди його доправили у суботу.

Сусіди та колеги характеризують його як звичайного чоловіка. Втім за іншою інформацією старший сержант мав приводи у поліцію, відзначався нестримним характером та був розчарований службою.

Бейлс вступив до армії після терактів на США у 2001-му році, мав за плечима чотири бойові місії до Афганістану та Іраку та понад 10 військових відзнак. Минулого року йому було відмовлено у підвищення по службі на яке він, судячи з усього, дуже розраховував.

Ветеран, який втратив частину стопи в Іраку, мав значні фінансові проблеми та не міг знайти кошти для сплати іпотеки за будинок.

Бейлс мав крутий норов. Його обвинувачували у побитті подруги, наїзді на людину та втечі з місця інциденту.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG