Спеціальні потреби

"Думаємо про друзів, які відзначають Різдво на лінії фронту". В Британії та США українців вітають зі святом


Різдвяна хода у Львові, 24 грудня 2023 року
Різдвяна хода у Львові, 24 грудня 2023 року

"Сьогодні ми думаємо про друзів в Україні, які відзначають Різдво на лінії фронту, борючись за свободу своєї країни", - йдеться в повідомленні Міністерства оборони Великої Британії, розміщеному в соцмережах 25 грудня.

Напередодні, українських військових, які навчаються в Британії, привітала місцева громада.

Українці в Британії та місцеві активісти їхали за 200 миль, щоб виступити перед військовими з концертом, а також пригостити їх солодощами, повідомив організатор події капрал Кемерон.

"Дуже добре, що вони отримали такі позитивні емоції, перш ніж повернутись до України і взяти участь в бойових діях", - сказав капрал про військових ЗСУ. Через декілька місяців в українських окопах вони будуть згадувати про цю вечірку, каже Кемерон.


Українці "воюють за своїх дітей, за свої родини і щоби біженці, які приїздять сюди, могли повернутись додому, коли Україна буде захищена та в безпеці", додає Кемерон.

З різдвяними побажаннями звернулись до українців і посолка США в Києві Бріджит Брінк та співробітники дипломатичної установи.

"Плідної праці вдень і спокійного відпочинку вночі", "пережити цю зиму в теплі та тиші", побажала українцям команда Посольства США в Києві.


"Вітаємо Вас і Ваших близьких з Різдвом Христовим та бажаємо гарних свят!" - йдеться у відеозверненні посольства, розміщеному в соцмережах.

Посолка України в США Оксана Маркарова в переддень Різдва дала інтерв'ю американському каналу MSNBC. Вона висловила вдячність США за допомогу і поділилась впевненістю в тому, що Україна матиме і надалі підтримку обох партій Конгресу США.

Ми можемо довести - демократії можуть себе захистити, сказала Маркарова.

"В час, коли ми не лише бачимо жахливі злочини в Україні і ця війна порушує все, у що ми віримо. Ми також показали, що українці можуть перемогти і разом з нашими друзями та союзниками, особливо зі США, а також з 50 країнами, які нам допомагають, ми можемо довести, що демократії здатні захиститись", - сказала посадовиця.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG