Спеціальні потреби

Республіканець Рік Перрі зняв свою кандидатуру


Рік Перрі
Рік Перрі

Низькі рейтинги колишнього губернатора Техасу не залишили йому надій на успішну виборчу кампанію.

Рік Перрі, претендент на висунення кандидатом від Республіканської партії на майбутніх в 2016 році президентських виборах, заявив, виступаючи перед своїми прихильниками в місті Сент-Луїс, штат Міссурі, що він завершує свою виборчу кампанію, знаючи, що залишає партію в добрих руках.

Перрі додав, що не жалкує, що брав участь у перегонах.

Колишній губернатор Техасу почав свою кампанію 4 липня, однак йому ніяк не вдавалося виділитися серед численних конкурентів-республіканців. За даними недавнього опитування, його рейтинг в критично важливому для вдалого старту виборчої кампанії штаті Айова, де в січні відбудуться перші республіканські партійні вибори (кокуси), не перевищував одного відсотка.

Рік Перрі брав участь у президентських виборах в 2012 року, спочатку він лідирував в опитуваннях, проте після невдалого виступу в дебатах його кампанія зайшла в глухий кут, і в підсумку він поступився кандидату від республіканців Мітту Ромні.

Перрі також відомий тим, що, змінивши на посаді губернатора Техасу Джорджа Буша-молодшого, він перебував на цій посаді довше, ніж всі його попередники в історії штату.

Реагуючи на скандальну заяву Дональда Трампа, який образив іммігрантів з Латинської Америки, назвавши їх «злочинцями і насильниками», Перрі спробував дати відповідь нинішньому фавориту республіканців: «Принижувати людей латино-американського походження не просто нерозумно, це просто не по християнське», - заявив він.

В останні тижні Рік Перрі неодноразово різко критикував Трампа, однак, незважаючи на солідну репутацію консерватора і досвідченого політика, йому так і не вдалося заручитися достатньою підтримкою виборців-республіканців.

Дивіться також: Скандал тягне Гілларі Клінтон на дно

Скандал тягне Гілларі Клінтон на дно. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG