Спеціальні потреби

Опозиція заявляє про загрозу посилення репресій проти неї під час свят


Народний депутат Олександр Турчинов
Народний депутат Олександр Турчинов
Згустилися хмари над Сергієм Власенком. Захисника Юлії Тимошенко можуть посадити на свята, – застерігають у «Батьківщині». Як повідомив керівник центрального штабу ВО «Батьківщина» Олександр Турчинов, прокуратура завершила розслідування і передала до суду побутову справу п’ятирічної давнини про буцімто побиття Власенком колишньої дружини. Турчинов сказав:

«Уявіть, скільки жінок, які постраждали від побутового насильства в родинах, зверталися до дільничих міліціонерів, до прокурорів, і жодного реального розслідування не існує. Причому, коли є докази, є свіжі травми. А тут фантазія п’ятирічної давнини набуває розслідування не дільничним міліціонером, а Генеральною прокуратурою, створюється спеціальна слідча група Генпрокуратури, яка в екстреному порядку розслідує справу. І це на тлі того, що Генеральна прокуратура, як доповідав недавно генпрокурор у Верховній раді, не могла довести побиття студентів, молоді на Майдані Незалежності, не змогла впізнати жодного працівника «Беркуту», які перевищили свої повноваження».

Своєю чергою, Арсеній Яценюк прокоментував загрозу власного арешту за статтею про «захоплення державної влади». Як він заявив, попри загрозу, не збирається залишати країну:

«Якщо вони хочуть арештувати, то ми готові до будь-якого розвитку подій».

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG