Спеціальні потреби

У що вірить американська молодь?


Результати соціологічних досліджень все частіше вказують, що американська молодь не асоціює себе із релігійними віруваннями. Нове дослідження проведене серед американців віком від 18-ти до 24-ох років свідчить, що багато молодих людей цієї вікової групи взагалі відкидають ортодоксальні релігійні вчення. При цьому, вони не відкидають духовність цілком.

Учасники круглого столу «Цінності нового тисячоліття», який пройшов в одному з найпрестижніших вузів США, університеті Джорджтауна, приїхали з цілої країни, щоб говорити про місце віри в житті молоді. Абіґейл Клос вивчає релігієзнавство в університеті Бостона:

«У молоді непрості стосунки із релігією. Я знаю це з власного досвіду».

Батько Абіґейл баптист, а мати – католичка. Сама вона сповідує вчення унітаріїв універсалістів. Дослідження проведене Центром дослідження релігії, миру та міжнародних відносин при Джорджтаунському університеті вказує, що більшість молодих людей у віці 18-24 років відмовляються від віри батьків. Більшість з них не належать до жодної церкви, а чверть – взагалі не ідентифікує себе із релігією. Абіґейл підтверджує ці дані:

«Люди більше не хочуть дотримуватись якихось фіксованих догм певної релігії, хоч і продовжують вести духовне життя».

Лише 23% учасників опитування сказали, що вірять, що Біблія є словом Господа і має сприйматись буквально. Студентські містечка університетів традиційно найменш релігійні громади, адже саме на цьому життєвому етапі більшість молодих людей відмовляється від віри. Втім сучасна молодь відходить від релігії не так, як це робили попередні покоління. Молодь негативно сприймає будь-яку християнську духовність, – каже дослідник Роберт Джонс. Який очолює Інститут релігійних досліджень.

Дослідження вказує, що люди з вікової групи 18-24 роки справді прагнуть змінити релігійне обличчя Америки.

Дослідження проведене університетом Джорджтауна вказує, що молодь відмовляється від релігійного догматизму на користь гнучких, суто особистих форм духовності, які не передбачають належності до церков. Молодь не цікавить те, що можуть запропонувати усталені, традиційні церкви.

Бути релігійним просто не модно. Серед іншого, дослідження університету Джорджтауна показує, що все менше і менше молодих людей зазначають приналежність до певного релігійного вчення на своїх сторінках у соціальних мережах.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG