Спеціальні потреби

Рейтинги Трампа зменшились - опитування


Нове опитування виявило, що рейтинг президент США Дональда Трампа впав порівняно з минулим місяцем. 39% опитаних схвалюють дії президента, у той час як 53% засуджують. У грудні ці показники становили 42 і 49 відсотків відповідно. Про це повідомляє NPR.

Опитування було проведене 10-13 січня центром соціологічних досліджень The Marist Poll для NPR і PBS NewsHour. Центр опитав більше тисячі осіб.

Зміни відбулися в ключових сегментах бази виборців Трампа, пояснює NPR.

Рейтинг упав суттєво серед чоловіків у передмістях: схвалюють 42% (у порівнянні з 51% місяць тому), засуджують 48% (порівняно з 39%).

Також показники змінилися серед республіканців: рівень схвалення впав з 90 до 83 відсотків, натомість рівень засудження зріс із 7 до 10 відсотків.

Крім того, схожа тенденція серед білих чоловіків без вищої освіти: тільки 50% схвалюють дії президента (на відміну 56% у грудні), і 35% засуджують (порівняно з 34%).

Частка людей, які сьогодні заявляють, що вони категорично засуджують роботу президента, становить 45 відсотків, що є найвищим показником для Дональда Трампа з грудня 2017 року, інформує NPR.

Опитування також показало, що Дональду Трампу може бути нелегко виграти президентські вибори наступного року: лише 30% зареєстрованих виборців заявили, що точно голосуватимуть за нього, у той час як 57% відповіли, що однозначно голосуватимуть проти Трампа.

Дивіться також: Щорічна промова, яку виголошує президент США перед Конгресом, може цього року і не відбутися

XS
SM
MD
LG