Спеціальні потреби

Сенатор США Рід: Додаткова допомога дозволить Україні в 2024 повільно відтісняти росіян


Голова Комітету збройних сил Сенату США Джек Рід
Голова Комітету збройних сил Сенату США Джек Рід

Голова Комітету збройних сил Сенату США Джек Рід не вважає, що додаткове фінансування у США забезпечить кардинальний прорив для українських військ.

Якщо американські законодавці затвердять додаткову допомогу для України, то українське військо "решту року повільно відтіснятиме росіян, не кардинально", сказав Рід спілкуючись з американськими журналістами у Вашингтоні 18 березня.

Рід, сенатор від Демократичної партії, передбачає, що з додатковою допомогою від США ЗСУ зможуть перейти в наступ у 2025.

"Наступного, 2025 року, має бути нове наступальна операція, яка, сподіваюся, дозволить їм встановити вогневий контроль над Кримом... Це значно ускладнить становище росіян і, сподіваюся, змусить їх сісти за стіл перемовин", - сказав Рід, як повідомляє журналіст Голосу Америки Джефф Селдин.

Рід закликав законодавців США затвердити додаткове фінансування для України. "Ми мусимо прийняти законопроєкт про додаткове фінансування. Ми маємо буквально дати їм зброю, артилерію та боєприпаси, щоб виконати роботу", - додав законодавець, повідомляє Селдин.

Рід припустив, що росіяни зараз можуть здійснювати тиск на українців і перейшли до "більш звичного для них типу війни: фіксовані позиції, бункери, щільне мінування".

Сенат США затвердив законопроєкт, що передбачає додаткове фінансування для України обсягом 60 млрд дол, однак Палата представників США ще не винесла цей законопроєкт на голосування.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG