Спеціальні потреби

"Підтримка США має вирішальне значення для успіху України" - посольство про візит американського сенатора Грема до Києва


Американський сенатор Ліндсі Грем прибув до Києва
Американський сенатор Ліндсі Грем прибув до Києва

Американський сенатор Ліндсі Грем прибув до Києва. Його візит засвідчує підтримку України в протистоянні російській агресії, йдеться в дописі Посольства США в Україні.

"Непохитна підтримка США має вирішальне значення для успіху України у протистоянні незаконній повномасштабній війні з Росією", - йдеться в соцмедійному дописі посольства США в Україні щодо візиту.

В Україні Грем серед іншого поспілкувався з представниками неурядових організацій і обговорив боротьбу з корупцією в Україні.

"Антикорупційні зусилля України, які допоможуть Україні досягти своєї мети — євроорієнтованого, демократичного майбутнього", - зауважили в Посольстві США в Україні.

Грем відомий своєю критикою Кремля. В лютому Росія додала Грема до переліку "екстремістів та терористів", на тлі закликів сенатора включити Росію до переліку держав-спонсорів тероризму, після смерті російського опозиціонера Олексія Навального у російській в'язниці.

Грем, який представляє опозиційну до президента США Джо Байдена Республіканську партію, неодноразово критикував Байдена за недостатньо жорстку політику щодо Путіна. Все ж Грем в лютому голосував проти законопроєкту з додаткового фінансування пріоритетів національної безпеки США, який передбачав 60 мільярдів доларів допомоги для України. Тоді Грем послався на позицію колишнього президента США Дональда Трампа, найрейтинговішого політика-республіканця, і вказав, що "президент Трамп категорично налаштований проти цього пакету" і вважає, що допомога має бути надана у вигляді позики.

Така зміна позиції Грема здивувала колег, писало видання Politico в лютому. Видання нагадало, що в червні минулого року Грем докладав значних зусиль, щоб забезпечити Україні необхідну допомогу. Він, зокрема, блокував голосування з підвищення ліміту боргу у США, через те, що пакет не включав допомогу Україні. "Ні пенса в цьому законопроєкті не допомагає Україні подолати [Путіна], - казав тоді Грем звертаючись до колег. - Треба надіслати сигнал Путіну, що ми підтримаємо поразку його вторгнення до України".

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG