Спеціальні потреби

Розсекречений звіт розвідки США: Путін наказав вплинути на вибори у США


У США розсекретили частину доповіді спецслужб про кібервтручання Росії.

Президент Росії Володимир Путін наказав вплинути на американські вибори в 2016 році та дискредитувати колишнього держсекретаря США Гілларі Клінтон в безпрецедентній «кампанії впливу», а також допомогти збільшити шанси на перемогу обраного президента Дональда Трампа. Про це йде мова в розсекреченому звіті розвідувального співтовариства США.

Згідно зі звітом, який був оприлюднений в п’ятницю, «метою Росії було підірвати громадську довіру в американський виборчий процес, зганьбити секретаря Клінтон і зашкодити її шансам на обрання».

«Ми додатково оцінили, що Путін та влада Росії явно воліли обрання Трампа», йде в продовженні звіту і додається, що «Путін і уряд Росії прагнули допомогти збільшити передвиборчі шанси обраного президента Трампа наскільки це можливо».

Звіт трьох головних розвідувальних агентств США був опублікований декілька годин після секретного брифінгу, проведеного для Трампа в Нью-Йорку. Чинний президент Обама, який замовляв звіт, отримав брифінг у четвер.

У звіті ЦРУ та ФБР заявляють, що мають «високу впевненість» у своїх висновках. Агентство національної безпеки погоджується, але заявляє, що має тільки «помірну» впевненість у результатах.

Пізно ввечері в п’ятницю Трамп розмістив твіт, що звинувачує демократів в тому, що їх взламали.

​Трамп продовжив критику в кількох твітах зранку в суботу, вказуючи на те, що хакерські атаки не змінили ніякі голоси, і назвавши демократів «повністю зніяковілими» програшем на виборах.

Дивіться також: Якими будуть плани республіканців на перші 100 днів президенства Дональда Трампа

Якими будуть плани республіканців на перші 100 днів президенства Дональда Трампа. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG