Спеціальні потреби

Трамп попросить Конгрес розслідувати отримання телеканалом NBC секретної інформації


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Мова, очевидно, йде про інформацію з приводу кібератак російських хакерів

Як повідомляє агентство Reuters, новообраний президент США Дональд Трамп у п’ятницю заявив, що проситиме Конгрес розслідувати отримання каналом NBC цілком таємної інформації, мабуть посилаючись на звіт про санкціоновані Росією кібератаки, метою яких було вплинути на недавні президентські вибори в США.

«Я прошу голів комітетів Палати представників і Сенату розслідувати факт отримання NBC надсекретної інформації до того, як з нею був ознайомлений я», – написав Трамп у мережі Twitter.

Офіційний представник Білого дому Джош Ернест в ході брифінгу висловив сумніви в мотивації новообраного президента США, нагадавши про твіти на захист Ассанжа, написаного Трампом два дні тому.

«Два дні тому я прочитав твіт, у якому він заявляв про чесність іноземного громадянина, який є головою організації, яка як раз займається оприлюдненням надсекретної в США інформації. Два дні потому, через два дні після запевнень у чесності цієї людини, обраний президент зараз несподівано висловлює занепокоєння з приводу оприлюднення секретної інформації.

Перший твіт змушує мене підозрювати, що його занепокоєння продиктовано зовсім не прагненням забезпечити захист секретної інформації. Які його мотиви – нехай він пояснить їх сам, я думаю, у всіх вас буде можливість його про це запитати. Але пам’ятаючи про його передісторії і безумовно пам’ятаючи про його риторику на захист WikiLeaks у ході передвиборчої боротьби, я думаю, варто засумніватися в мотивах вираженого сьогодні занепокоєння», – заявив Ернест.

Дивіться також: Зростає небезпека нової воєнної конфронтації між Росією та Заходом - оглядачі

Зростає небезпека нової воєнної конфронтації між Росією та Заходом - оглядачі. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:39 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG