Спеціальні потреби

Путін захотів прозорості на президентських виборах


Один із мітингувальників у Москві 24-го грудня тримає плакат "Приватні вибори". Карикатура Путіна уподібнена до персонажу американського мультипілкаційного серіалу Сімпсони, лихого багатія Монгомері Бернса.
Один із мітингувальників у Москві 24-го грудня тримає плакат "Приватні вибори". Карикатура Путіна уподібнена до персонажу американського мультипілкаційного серіалу Сімпсони, лихого багатія Монгомері Бернса.

Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін заявив, що хоче, щоб вибори президента пройшли абсолютно прозоро.

У вівторок Путін зустрівся зі своїми прихильниками та попросив у них поради щодо того, як не допустити порушень у ході майбутніх виборів.

Ця заява пролунала після вимог опозиції запровадити додаткові заходи для недопущення викривлення волевиявлення виборців під час виборів президента Росії.

Голова російського уряду, який домінує в політиці починаючи з 1999-го року, впевнений, що йому не потрібна підтасовка виборів, щоб вийти на них переможцем.

Заяви про масові порушення в ході парламентських виборів у Росії 4-го грудня призвели до наймасовіших вуличних протестів від часу розпаду Радянського Союзу 20 років тому.

Організатори протестів у Москві заявляють, що 24-го грудня у мітингу проти викривлення виборів взяли участь більше 100 тисяч осіб. Водночас російська поліція оцінила кількість учасників протестів у 28 тисяч.

Противники Путіна стверджують, що його партія здобула більшість у парламенті завдяки масовій підтасовці результатів голосування. Вони вимагають визнання виборів недійсними.

Ера Путіна у російській політиці складає вже майже 13 років. Після прем’єрства за президента Єльцина у 1999-2000 рр. колишній директор ФСБ Росії та секретар Ради державної безпеки РФ протягом 2000-2008 рр. очолював Росію в якості президента. З травня 2008 року Путін очолює уряд Росії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG