Спеціальні потреби

Путін повідомив, що помилує Ходорковського


Президент Росії Володимир Путін заявив, що незабаром він підпише указ про помилування Михайла Хорорковського, колишнього нафтового магната, який став критиком влади, за що провів у в’язниці понад 10 років.

Путін сказав у четвер репортерам після дуже довгої щорічної прес-коференції, що недавно Ходорковський звернувся з проханням помилувати його з гуманітарних мотивів, кажучи, що його матір хвора.

«Він провів нонад 10 років в ув’язненні», – сказав російський президент. «Це серйозний термін».

Адвокат Ходорковського заперечив, що його клієнт просив про помилування, але звернув увагу на те, що російський президент може помилувати з власної ініціативи.

Ходорковського заарештовано у 2003 році за звинуваченнями, які включають, шахрайство, привласнення коштів, уникання сплати податків відмивання грошей.

У середу Державна дума прийняла закон про амністію, на підставі чого можуть бути звільнені двоє членів групи Pussy Riot і помилувані 30 членів екіпажу судна організації Greepeace, яких звинувачено у піратстві за протест у вересні біля нафтової платформи в Арктичному морі.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG