Спеціальні потреби

Обаму висувають на другий термін під супровід протестів його прихильників


З'їзд демократів під супровід протестів прихильніків Обами
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:56 0:00
Direct link

З'їзд демократів під супровід протестів прихильніків Обами

Учасники демонстрацій намагаються привернути увагу демократів до проблем пересічних американців.

Протести це - один з найбільш улюблених способів американців впливати на своїх обранців.
У Шарлотт, де проходить цими днями з'їзд Демократичної партії, починаючи ще з неділі, не стихають демонстрації протестів, покликані привернути увагу демократів до проблем пересічних американців
Шері Бейлі приїхала зі столиці країни Вашингтона. Демократка за політичними поглядами, вона прибула не підтримати Обаму, а з надією достукатися до можновладців.

«Ця країна виникла завдяки протесту. Завдяки можливості висловити свої погляди. Але ми втратили це за останні кілька десятиліть», - каже вона.

Шері одна з багатьох учасників акції, що отримала назву Вол Стріт Південь, на зразок Руху Захопи Вол Стріт, який охопив країну минулого року.

«Шарлотт - другий фінансовий центр в країні після Вол Стріт в Нью-Йорку. Місто вважають Південним фінансовим центром. Це одна з причин, чому демократи обрали це місто для свого з'їзду. Це провідний банківський центр», - пояснює організатор протестів Сара Флондерс.

Учасники акції протестують проти соціальної нерівності і обрали мішенню своїх протестів розташовані тут штаб квартири Банку Америки та найбільшої енергетичної кампанії країни Дюк Енерджі.

«Тут ви бачите людей, у яких банки відібрали житло, людей, які на межі втрати нерухомості, людей, над якими знущаються вже десятиліттями», - говорить представник Ґрінпіс Роберт Ґарднер.

Піт Трідіш протестує проти впливу великих корпорацій на обидві політичні сили країни:
На цю виборчу кампанію буде витрачено 5 мільярдів доларів, і я дуже занепокоєний тим, що люди та організації, які фінансують ці вибори, врешті отримають той результат, який вони хочуть.
протестувальник Піт Трідіш
В акціях беруть участь також противники війни, прихильники імміграційної реформи, професійні спілки.

Хоча демонстранти не мають якоїсь об'єднаної вимоги, Шері Бейлі сподівається, що учасники з'їзду залишать Шарлотт, краще розуміючи проблеми пересічних американців:

«Я думаю, наше послання делегатам очевидне - це Америка, і кожен має право на здійснення американської мрії!»
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

США: Дайджест головних подій тижня. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
XS
SM
MD
LG