Спеціальні потреби

Постпред США при ОБСЄ: “Ми маємо готуватись до того, що може бути ескалація”


Постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер
Постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер

Постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер заявив про можливість ескалації з боку Росії. Про це він сказав на брифінгу за підсумками засідання Постійної ради ОБСЄ, яке відбулось у Відні.

“Наразі ми маємо справу з кризою європейської безпеки. Барабани війни звучать голосно, а риторика стала доволі різкою. На російському боці кордону з Україною є близько 100 тисяч військ. Їхня присутність та проведені бойові заходи викликають багато запитань щодо намірів Москви”, - сказав Майк Карпентер.

“Ми маємо готуватись до того, що може бути ескалація”, - додав він.

В такому разі, за словами постпреда США в ОБСЄ, Сполучені Штати та союзники готові застосувати заходи, що матимуть “величезну ціну” для Росії. При цьому, наголосив Карпентер, США віддають перевагу вирішення питання дипломатичним шляхом.

Водночас постійний представник Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич за підсумками засідання заявив, що Росія не отримала “адекватної” відповіді на свої вимоги, - передає “РИА Новости”.

“Хочу зразу сказати, що адекватної відповіді чи якоїсь реакції на наші пропозиції ми не почули від наших партнерів. Все оберталось довкола їхніх занепокоєнь, начебто агресивної поведінки Росії особливо в контексті українських подій”, - заявив Лукашевич.

Раніше про загрозу нового збройного конфлікту в Єропі заявляв Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Однак за його словами, НАТО "зробить усе, щоб запобігти" такому сценарію.

  • 16x9 Image

    Остап Яриш

    Кореспондент Голосу Америки в Пентагоні і ведучий щоденних телепрограм Української служби VOA. Приєднався до команди в 2019 році.

XS
SM
MD
LG