Спеціальні потреби

Папа Римський: без милосердя мораль Церкви «розсиплеться, як картковий будиночок»


Папа Римський Франциск
Папа Римський Франциск
Католицька церква повинна приділяти менше уваги таким питанням, як одностатеві шлюби, аборти і контрацепція, і зосереджуватися більше на прийнятті і розумінні всіх. Про це в інтерв'ю журналу Civilta Cattolica сказав Папа Римський Франциск.

Глава Католицької церкви попередив, що до тих пір, поки Церква не знайде баланс у своїх правилах, які не узгоджуються між собою, і не продемонструє милосердя, її структура, побудована на моралі, може «розсипатися як картковий будиночок».

Понтифік також сказав, що Католицька церква повинна сприймати себе, як польовий шпиталь для поранених в бою і працювати над лікуванням більш серйозних ран суспільства, замість того, щоб зосереджувати увагу на «дрібних правилах».

Представники Церкви повинні вийти за її межі і знайти тих, хто не відвідує служби, втратив віру або байдужий до релігії.

Папа також натякнув, що жінкам може бути відведена більш важлива роль, зазначивши, що «жіночий геній» необхідний при прийнятті важливих рішень всередині Церкви.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG