Спеціальні потреби

Папа Франциск закликає Католицьку церкву бути толерантною до священиків-геїв


Позиція Ватикану щодо заборони висвячувати жінок у сан священиків залишається непохитною.

Повертаючись з Бразилії зі свого першого закордонного візиту на посту глави католиків, папа Франциск провів прес-конференцію на борту літака до Рима. Зустріч з журналістами тривала майже півтори години.

Папа, серед іншого, заявив, що він не засуджує священиків на основі їх сексуальної орієнтації. «Якщо хтось гей, але він шукає Господа і має добрі наміри, хто я такий, щоб його осуджувати?» – сказав понтифік. «Церква досі вважає гомосексуальність гріхом, – додав він, – але геїв не можна маргіналізувати через їх орієнтацію». Замість того є потреба інтегрувати їх у суспільство.

Папа римський під час прес-конференції також зауважив, що роль жінок у Римо-католицькій церкві повинна бути посилена. Втім, додав він, Ватикан залишається непохитним щодо недопущення жінок у сан священиків.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG