Спеціальні потреби

У Ватикані відбулася остання аудієнція Папи Бенедикта XVI


Папа Бенедикт XVI востаннє, як глава Католицької церкви, провів аудієнцію віруючих перед відставкою у четвер. У середу римський архієрей востаннє з’явився на Площі святого Петра, щоб очолити молитви і зустрітися зі своїми прихильникаим. Прибуло приблизно 50 тисяч людей. Офіційні особи розраховували на те, що прибуде набагато більше людей з нагоди цієї історичної події.

Звертаючись до зібраних, Бенедикт XVI заявив, що, незважаючи на проблеми і «бурхливі води» , які пережила Церква за його головства, Бог не дозволить пропасти Церкві. Він сказав, що свідомий новизни і серйозності свого рішення подати у відставку, але запевнив віруючих, що він зробив цей крок з глибокою ясністю духу. Папа також висловив велику віру в майбутнє Церкви.

Римський архієрей читав звернення із записаного тексту. Час від часу його слова, виголошені італійською, викликали оплески серед зібраних.

Раніше Папа Римський у своєму автомобілі об’їхав Площу святого Петра, помахуючи до зібраних та інколи зупинявся, щоб поблагословити дітей, яких передавали йому з натовпу.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG