Спеціальні потреби

Після навчання пілотів на F-16, "природно", має відбутися передача цих літаків Україні – Білий дім


Як очікується, американські літаки F-16 передадуть Україні після закінчення тренування пілотів
Як очікується, американські літаки F-16 передадуть Україні після закінчення тренування пілотів
За навчанням слідуватиме передача, в міру того, як ми працюємо з Конгресом, щоб реалізувати це, і з нашими союзниками. Цього тижня [листом Блінкена] ми наголосили, підкреслили та поставили знак оклику на цьому
Джейк Салліван, радник з національної безпеки США

Після закінчення тренування українських пілотів на літаках F-16 в Європі, Сполучені Штати будуть готові розглядати надання дозволу третім країнам передати ці літаки Україні.

Надання літаків буде "природним продовженням" обіцянки президента США Джо Байдена, даної світовим лідерам під час саміту «Групи семи» в Хіросімі 19-21 травня, підтримати тренування українських пілотів на американських літаках F-16, заявив на пресконференції в п'ятницю радник з національної безпеки США Джейк Салліван.

Як передавав Голос Америки, у листі надісланому міністрам закордонних справ Данії та Нідерландів цього тижня, Держсекретар США Ентоні Блінкен офіційно підтвердив намір США прискорити надання дозволу союзникам, в першу чергу Данії та Нідерландам, передати літаки Україні після завершення тренування пілотів.

Нідерланди та Данія очолюють так звану "літакову коаліцію", що координує міжнародні зусилля з навчання українських пілотів на літаках F-16, а також можливе постачання літаків.

«За навчанням слідуватиме передача, в міру того, як ми працюємо з Конгресом, щоб реалізувати це, і з нашими союзниками. Цього тижня [листом Блінкена] ми наголосили, підкреслили та поставили знак оклику на цьому», - заявив Салліван у відповідь на питання щодо намірів США насправді передати літаки Україні.

Відповідаючи на питання Голосу Америки, Джейк Салліван також підтвердив, що всі навчальні плани і матеріали для тренування українських пілотів передано партнерам в Європі. «На цьому етапі відбувається повна інтеграція зусиль», - зазначив Салліван.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG