Спеціальні потреби

Підліток у США захопив контроль над керуванням літака


Фото для ілюстрації. Літак пролітає над штатом Вірджинія, 26 травня 2015 року
Фото для ілюстрації. Літак пролітає над штатом Вірджинія, 26 травня 2015 року

16-річного хлопця заарештували після того, як він на деякий час захопив контроль над керуванням невеликого літака під час короткого комерційного польоту над західною Аляскою.

Підліток був на передньому пасажирському місці, як повідомляє KYUK-AM. Переліт між двома віддаленими поселеннями зазвичай займає близько чотирьох хвилин.

Підліток перехопив управління літаком відразу після зльоту, в результаті чого літак спочатку почав різко підійматися, а потім падати до землі, за словами поліції.

Жінка, яка сиділа за підлітком, схопила його за шию, відтягнувши його від контролю. Пілот стабілізував літак і повернувся до пункту вильоту.

Представник регіональних авіаліній звернувся до офіцера відповідального за громадський порядок з запитом про затримання підлітка. Однак, підліткові вдалось втекти. Його заарештували лише наступного дня.

Модель літака, що використовувалася в цьому польоті, не має механізму блокування пасажирів від управління польотом, заявив Кейт Хензорн (Keith Henthorn), менеджер авіакомпанії. За його словами, авіакомпанія продовжуватиме дозволяти пасажирам сидіти на передньому сидінні.

Дивіться також: Як смартфони можуть допомогти людям виявити перші ознаки депресії

Як смартфони можуть допомогти людям виявити перші ознаки депресії. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:07 0:00

XS
SM
MD
LG