Спеціальні потреби

На Філіппінах у масових могилах ховають жертв тайфуну


У місті, що в центральному районі Філіппін, мешканці розпочали ховати у масових могилах загиблих у результаті тайфуну Хайян. Тимчасом люди, що вижили стихійне лихо, далі очікують на допомогу.

Кількість загиблих у результаті тайфуну, який пронісся регіоном у п’ятницю минулого тижня, становить 2.357 людей, але, як вважається, вона буде вищою. У найбільш постраждалому місті Таклобан багато тіл загиблих до цього часу залишається на вулицях або під уламками знищених будинків.

Деякі тіла загиблих поховано в четвер у великій ямі на окраїнах міста. Не було офіційної церемонії і невідомо, чи всі тіла було опізнано.

Сотням тисяч переміщених людей і далі не вистачає харчів, води та інших найнеобхідніших речей. Щоб вижити, дехто почав займатися грабежами. Одна жінка сказала, що пройшло вже шість днів з часу стихійного лиха, а вона ще не отримала жодної допомоги.

Хоча кількість зовнішньої допомоги постійно зростає, багато залишається в аеропортах та інших місцях з приводу нестачі палива і тому, що багато доріг і далі заблоковані уламками.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG