Спеціальні потреби

У відповідь на американські санкції, Росія хоче ввести проти США свої


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Таку можливість озвучили у середу у Кремлі

Кремль розглядає можливість запровадження низки заходів у відповідь на плановане розширення санкцій США проти офіційної Москви за її роль в Україні.

Про це в середу, 21-го червня заявили в Кремлі, повідомляє агентство Reuters.

«Само собою зрозуміло, що основним принципом реагування на санкції є взаємність», – заявив речник Кремля Дмитро Пєсков під час телеконференції з журналістами. Він також додав, що нині експерти формулюють і пропонують різні варіанти російських санкцій.

Водночас Пєсков також заявив, що Кремль не відмовився від зустрічі президента Росії Володимира Путіна з президентом США Дональдом Трампом під час саміту «Великої двадцятки», який відбудеться у Німеччині в липні. Хоча й додав, що конкретних домовленостей у цьому питанні поки що досягнуто не було.

Нагадаємо, раніше минулого тижня Сенат США проголосував майже одностайно за законопроект, ціль якого – ввести нові санкції щодо Москви і змусити президента Дональда Трампа отримувати згоду Конгресу, якщо вирішить ослаблювати будь-які санкції із тих, що вже існують.

Коментуючи це тоді, президент Росії Володимир Путін заявляв, що нові санкції, які розглядаються у США, завдадуть шкоди відносинам між двома країнами, але розмови про відплатні дії назвав передчасними.

Дивіться також: Звертати увагу на зміст візиту, а не на форму - Стівен Пайфер про зустріч президентів Трампа та Порошенка

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG