Спеціальні потреби

Пентагон про контрнаступ: Україна продовжує повільно просуватись


Коментуючи питання щодо можливості постачання Україні ракетних систем ATACMS, Сабріна Сінгх зауважила, що не має нових оголошень. Фото: AP, 8 серпня 2023 року
Коментуючи питання щодо можливості постачання Україні ракетних систем ATACMS, Сабріна Сінгх зауважила, що не має нових оголошень. Фото: AP, 8 серпня 2023 року

Україна продовжує повільно просуватись вперед у контрнаступі, – наголосила під час брифінгу у Вашингтоні 29 серпня заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх. Вона також підкреслила успішне використання українськими військовими реактивних систем залпового бою HIMARS та крилатих ракет Storm Shadow.

“Якщо говорити про те, як проходить український контрнаступ, ми бачимо, що вони продовжують робити повільний прогрес і продовжують боротьбу”, – говорить Сабріна Сінгх.

Якщо говорити про те, як проходить український контрнаступ, ми бачимо, що вони продовжують робити повільний прогрес і продовжують боротьбу.
Сабріна Сінгх

Коментуючи питання щодо можливості постачання Україні ракетних систем ATACMS, Сабріна Сінгх зауважила, що немає нових оголошень. “У мене немає новин стосовно ATACMS. Я знаю, як українці використали HIMARS та Storm Shadow, наскільки неймовірно ефективно вони показали себе в бою, але в мене немає оголошень стосовно ATACMS”, – відзначила заступниця речника Пентагона.

Коментуючи новий пакет додаткової військової допомоги для України на суму 250 млн доларів, про який США оголосили сьогодні, Сабріна Сінгх підкреслила, що він включає додаткові боєприпаси протиповітряної оборони та артилерії, обладнання для розмінування, медичні транспортні засоби та інше обладнання.

“США продовжуватимуть співпрацювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб забезпечити Україну можливостями, які відповідатимуть потребам на полі бою”, – додала Сінгх.

Раніше сьогодні Голос Америки повідомляв, новий пакет допомоги включає ракети AIM-9M для протиповітряної оборони, боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем, артилерійські боєприпаси калібру 155 мм і 105 мм, обладнання для розмінування, Javelin та інші протитанкові системи та ракети, понад 3 мільйони боєприпасів до стрілецької зброї, машини швидкої допомоги, підривні боєприпаси для ліквідації перешкод, а також запасні частини, фінансування послуг, навчання та транспортування.

Дивіться також: Новий пакет допомоги Україні на суму $250 млн оголосили США. Відео

Новий пакет допомоги Україні на суму $250 млн оголосили США. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG