Спеціальні потреби

Випускники університету Нотр-Дам висловили протест проти виступу віце-президента Пенса


Майк Пенс, віце-президент США
Майк Пенс, віце-президент США

Раніше студенти звернулися до керівництва університету з проханням не запрошувати на випускну церемонію президента Дональда Трампа



Понад 100 студентів-випускників університету Нотр-Дам у місті Саут-Бенд, штат Індіана, вийшли із залу, коли віце-президент США Майк Пенс, який прибув на випускну церемонію, почав свою промову.

Пенс був обраний для виголошення вітальної промови на випускній церемонії найвідомішого католицького університету в США, незважаючи на те, що, зазвичай, цей навчальний заклад запрошує для цього президентів, що в січні вступили на посаду.

Тисячі студентів і викладачів університету підписали петицію на адресу президента університету Джону Дженкінса із проханням не запрошувати президента Трампа.

Нагадаємо, що Пенс колись займав посаду губернатора Індіани - штату, на території якого розташований університет Нотр-Дам.

Запланований «протест» провела студентська організація WeStaNDFor, в заяві якої зазначається, що захід був спрямований, насамперед, проти опозиції Пенса до рівноправності геїв, його спроб (на посаді губернатора) перешкодити сирійським біженцям оселитися в Індіані, яка виражається ним підтримки указу президента Трампа про обмеження імміграції з низки країн з переважно мусульманським населенням і його відношення до «міст-притулків», які не застосовують федерального законодавства в питаннях імміграції.

Раніше щось подібне сталося з міністром освіти Бетсі Девос, виступ якої на випускній церемонії в афроамериканському коледжі також викликав протест.

Дивіться також: У Вашингтоні пройшов український марш за свободу

У Вашингтоні пройшов український марш за свободу. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:56 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG