Спеціальні потреби

Від вибуху в Пакистані загинуло 19 пасажирів автобуса


Офіційні особи в північно-західному районі Пакистану повідомили, що від вибуху прикріпленого до автобуса пристрою загинуло щонайменше 19 людей, в цьому числі шість жінок. У результаті атаки, що сталася в п’ятницю в місті Пешавар, приблизно 35 людей отримали поранення. Місто Пешавар розташоване неподалік напівавтономного племінного району на кордоні з Афганістаном.

В автобусі, який здійснював рейс між Пешаваром і недалеким містечком Чарсадда, були державні службовці та інші пасажири.

Поки що ніхто не взяв на себе відповідальності за атаку, але в минулому пакистанське угруповання Талібан здійснило сотні подібних атак по всій країні.

Пакистанський Талібан, афганський Талібан, аль-Кайда та пов’язані з ними угруповання мають свої бази в племінному районі. Вони використовують неконтрольований кордон для атак проти натовських та афганських сил в Афганістані.

У четвер міністр оборони США Леон Панетта закликав Пакистан, щоб від вдався до дій проти схованок терористів, кажучи, що Сполучені Штати втрачають уже терпеливість. Він зробив таку заяву під час відвідин Афганістану.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG