Спеціальні потреби

Пакистан обіцяє військову реакцію на агресивні дії сил НАТО


Пакистан обіцяє військову реакцію на агресивні дії сил НАТО
Пакистан обіцяє військову реакцію на агресивні дії сил НАТО

Глава збройних сил Пакистану наказав військовим своєї країни миттєво реагувати на будь-які агресивні дії на кордоні з Афганістаном, не чекаючи вказівок командування.

Після того як майже тиждень тому сили НАТО бомбардували два форпости на кордоні з Афганістаном пакистанський військовий генерал Ашфак Каяні дав розпорядження солдатам негайно відповідати на майбутні атаки не залежно від їх наслідків.

Сенат Пакистану також одноголосно ухвалив рішення і закликав уряд реагувати на будь-яку агресію з боку Афганістану та коаліційних сил НАТО.

Представники збройних сил Пакистану також заявляють, що авіаудар, внаслідок якого загинуло 24 пакистанських солдати, не був спровокований зі сторони Пакистану.

У п'ятницю видання «The Wall Street Journal», посилаючись на американських чиновників, повідомило, що пакистанська влада дала згоду коаліційним силам на авіаудар 27-го листопада, не підозрюючи, що пакистанські солдати були в цьому районі. Пакистан заперечує таку інформацію.

За словами офіційних осіб США, штурмовий загін під керівництвом сил Афганістану та американських командос, який здійснював операцію проти бойовиків Талібану, було обстріляно на афгано-пакистанському кордоні. Загін сприйняв обстріл як напад бойовиків і відповів зустрічними атаками. Насправді виявилось, що обстріл здійснили пакистанські військові, які розбили тимчасовий табір у цій території. Пакистанські високопосадовці спростовують цю версію.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG