Спеціальні потреби

Більшість американців непокоїть, що вимоги соціального дистанціювання можуть зняти занадто швидко - опитування


71% опитуваних у США висловили занепокоєння через швидке скасування обмежень введених для забезпечення соціального дистанціювання на час пандемії коронавірусу. Опитування проводив Democracy Fund та проект UCLA.

Набагато менше - лише 29% опитуваних заявили, що обмеження знімаються надто повільно.

Майже половина американських штатів почала скасовувати обмеження на економічну діяльність введені на час пандемії. В штатах відбулась низка протестів з вимогами відкрити економіку, але деякі лікарі занепокоєні, що відновлення діяльності може призвести до нового спалаху епідемії.

«Зараз є тенденція звертати увагу на тих, хто найбільш голосний, - говорить Роберт Гріффін, який очолює групу з дослідження виборчих настроїв Democracy Fund. - Однак у більшості американців переважає справжнє терпіння».

Лише 14% опитуваних заявили, що наразі безпечно скасовувати вимоги залишатись вдома, 9% вважають, що зараз безпечно поновлювати роботу школ та університетів, наводить дані опитування The Hill.

Є і розбіжності у сприйнятті вимог соціального дистанціювання в залежності від партійної приналежності. 83% опозиційної до чинного американського президента Демократичної партії висловили занепокоєння надто швидким скасуванням обмежень. Серед опитаних представників Республіканської партії такий показник становить 60%.

Дивіться також: Як у США допомагають українцям продовжити візу на час пандемії. Відео

Як у США допомагають українцям продовжити візу на час пандемії. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:03 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG