Спеціальні потреби

Напередодні Олімпіади підозрювані у тероризмі проникли до Великобританії


За гарантування безпеки під час ігор задіяна найбільша кількість британських військових з часів Другої світової війни.

За лічені дні до Олімпійських ігор кілька підозрюваних у тероризмі безперешкодно потрапили на територію Великобританії. Вони змогли пройти паспортний контроль через брак досвіду британських прикордонників.
На Олімпіаді очікується близько півмільйона гостей. У спробі впоратися з таким потоком туристів та уникнути годинних черг британські імміграційні служби найняли сотні нових працівників безпеки. Втім, турбує питання щодо їх рівня кваліфікації. Так, минулого тижня державна перевірка показала, що багато нових працівників під час паспортного контролю не ставлять прибуваючим достатньо питань.

«Служба імміграції повинна подбати про те, щоб у них було достатньо справді досвідчених працівників, аби мати змогу проводити ретельні перевірки», - каже головний інспектор Прикордонно-імміграційної служби Великобританії Джон Вайн.

Тимчасом, загрозу тероризму британські служби безпеки сприймають серйозно. В місті повсюди посилені заходи безпеки. На дахах житлових будинків розміщені ракетні установки. На Темзі – військові кораблі, тисячі солдатів та спеціально тренованих собак безперестанно патрулюють стадіони. На події задіяна найбільша кількість військових з часів Другої світової війни.

Занепокоєні і американські офіційні особи. Під час ігор на борту кожного рейсу зі Штатів до Європи та країн Близького Сходу перебуватиме працівник американської повітряної служби безпеки.

Водночас, британські служби безпеки запевняють, вони підготовлені та певні, що Олімпіада пройде без ексцесів.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG