Спеціальні потреби

Українки на Олімпіаді-2012 беруть перші медалі


Два золота і дві бронзи – перші нагороди, отримані українськими спортсменами на Олімпіаді-2012. Поки що усі власники медалей – дівчата.

Найпершу українську медаль на XXX Олімпійських іграх здобула чернігівчанка Олена Костевич, посівши третє місце у стрільбі з пневматичного пістолета. Крім перемог на інших чемпіонатах, Олена вже має золоту медаль з Олімпіади у Афінах-2004.

«Боротьба у фіналі Лондона-2012 була запеклішою, аніж вісім років тому в Афінах. У перестрілці з француженкою я припустилася прикрої помилки – зійшла з місця, тому й поступилася їй срібною нагородою. Та попереду ще один старт – малокаліберний пістолет. Тому там сподіваюся показати кращий результат, ніж сьогодні», – передає слова Олени Костевич прес-служба Національного олімпійського комітету. Фінал із стрільби з малокаліберним пістолетом відбудеться вже у середу, і спортсменка, яка наразі друга у кваліфікації, має усі шанси посісти призове місце.

Іншу бронзову медаль завоювала важкоатлетка з Маріуполя Юлія Каліна (58 кг). Вона не тільки посіла третє місце, але й встановила для себе рекорд. «Коли стало відомо, що мені підкорилась сума у 235 кг, навіть не змогла у це повірити, разом із журналістами почали перераховувати. Це порядком на 8-10 кг більше тієї суми, яку я зазвичай підіймала», – зазначила Юлія Каліна.
Олімпійські ігри – непередбачувані змагання. Можна розраховувати на одного спортсмена, а медаль здобуде інший.
Сергій Бубка

Третю медаль і перше українське золото отримала фехтувальниця-львів’янка Яна Шем’якіна. «Сьогодні у мене найщасливіший день у моєму житті. Я зрозуміла, що мрії збуваються, коли віриш і багато працюєш», – прокоментувала свою перемогу чемпіонка.
У середу друге золото здобула команда українок у академічній греблі. Олімпійськими чемпіонками стали Яна Демент’єва, Анастасія Коженкова, Наталя Довгодько та Катерина Тарасенко. Це перша золота медаль в історії української академічної греблі.

«Олімпійські ігри – непередбачувані змагання. Можна розраховувати на одного спортсмена, а медаль здобуде інший», – зазначив президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка. Він привітав дівчат-переможниць та висловив впевненість, що згодом до розподілу нагород Олімпіади у Лондоні долучаться і чоловіки.

На лондонській Олімпіаді Україну представляють 245 спортсменів, які змагатимуться за медалі у 28 видах спорту. На минулих змаганнях у Пекіні українська збірна виборола 27 медалей, з яких 7 – золоті.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG