Спеціальні потреби

Плани посилити санкції проти Росії дозволили їй вигідно продати облігації


Не дивлячись на санкції, Росії вдалось залучити 3 мільярди доларів, розмістивши 10-ти та 30-ти річні облігацій на зовнішніх ринках 19-20 червня орієнтовно під 4,25 та 5,2 відсотки річних, відповідно.

Попит вдвічі перевищував пропозицію і становив 6,6 мільярдів доларів. Більшість заявок на придбання подали американські інвестори, за інформацією організатора розміщення державного російського інвестиційного банку ВТБ Капітал, повідомляє Financial Times.

«Якщо яструби міжнародної політики з Вашингтону отримають своє, купівля російських облігацій може опинитись під санкціями», - описує міркування інвесторів Forbes. Крім очікувань на санкції, серед інших факторів, що стимулювали попит, аналітики називають загальне пожвавлення попиту на облігації країн з ринками, що розвиваються, а також зменшення уваги ринків до політичних повідомлень ЗМІ про Росію.

Новий законопроект про посилення санкцій проти Росії також наполохав інвесторів можливістю введення заборони інвестування до російських державних облігацій в майбутньому, адже Міністерство фінансів США може розцінити такі інвестиції як засіб обійти санкції, йдеться в статті Financial Times.

Дивіться також: Після втрати рук і ніг американський солдат знайшов у собі сили допомагати іншим

Після втрати рук і ніг американський солдат знайшов у собі сили допомагати іншим. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:03 0:00

  • 16x9 Image

    Оксана Бедратенко

    Вебредакторка, журналістка, економічна оглядачка Української служби Голосу Америки. Висвітлюю теми міжнародних санкцій, економіки воєнного часу, світові тенденції на ринках нафти та газу, новини фінансової сфери. Пояснюю просто складні теми міжнародних відносин, економіки США, України та світу, як в розлогих статтях, так і в коротких графічних відео.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG