Спеціальні потреби

Обама: пакет нових санкцій проти Росії «вже готовий»


Барак Обама на прес-конференції в Токіо
Барак Обама на прес-конференції в Токіо
Президент США Барак Обама оголосив у четвер, що пакет нових санкцій проти Росії «вже готовий», але зазначив, що Вашингтону потрібна підтримка союзників, щоб санкції виявилися дієвими.

Він вказав, що працює над тим, щоб заручитися такою підтримкою.

Обама сказав, що дії Росії не відповідають духу або букві угоди, досягнутої в Женеві минулого тижня, яка спрямована на ослаблення напруженості на сході України.

«Ми готові до того, щоб ввести додаткові санкції», - підкреслив він.

«Озброєні люди» продовжують захоплювати будівлі на сході України, зазначив Обама. За його словами, Росія не втручається, щоб припинити подібні дії проросійських активістів.

Натомість, за його словами, влада у Києві «вдається до конкретних кроків», зокрема вже запропонувала амністію тим особам, які зайняли адміністративні будівлі на сході України.

Заяви Обами прозвучали в ході його прес-конференції в Токіо з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе. Японія стала його першою зупинкою в турне президента США чотирьма країнами Азії.

Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що у разі атак на російські інтереси в Україні реакція Москви буде жорсткою.

Обама також вказав, що Росія може уникнути санкцій шляхом зміни своєї політики.

«Завжди існує можливість того, що Росія завтра або на наступний день змінить свій курс і проявить інший підхід», - сказав Обама.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG