Спеціальні потреби

Головною темою зустрічі Обами і Путіна буде Україна – Білий дім


Адміністрація президента США підтвердила, що зустріч відбудеться на прохання російського лідера за лаштунками Генасамблеї ООН.

Як повідомили з Білого дому, Україна буде головним питанням, яке президент Обама обговорить під час зустрічі зі своїм російським колегою Володимиром Путіним, що відбудеться в Нью-Йорку.

З Кремля повідомили, що зустріч відбудеться в понеділок.

Як повідомив прес-секретар Білого дому Джош Ернест, у розмові з Путіним Обама має намір ще раз підкреслити, наскільки важливо забезпечити виконання Мінських угод в Україні.

Він також сказав, що сили сепаратистів на сході України, які отримують військову допомогу від Росії, продовжують дестабілізувати ситуацію в країні, в той час як західні санкції, запроваджені проти Росії, послабили економіку цієї країни.

«Очевидно, що міжнародна ізоляція Росії та її триваюче небажання дотримуватися основних міжнародних норм, особливо в тому, що стосується цих об'єднаних російсько-сепаратистських сил, суттєво вплинули на її економіку».

Прес-секретар Путіна заявив що, головне питання, яке хотів би обговорити Кремль це ситуація в Сирії, а питання України вони розглянуть, «якщо залишиться час».

Росія помітно нарощує свою військову присутність в Сирії, у тому числі надсилаючи туди літаки і танки.

За словами державного секретаря США Джона Керрі, американські військові експерти вважають, що Росія намагається захистити свої інтереси в Сирії в умовах нестабільності і триваючого збройного конфлікту.

Росія заявила, що її мета - знищити «Ісламську державу» і покінчити з екстремізмом, однак довгострокові плани Росії щодо Сирії поки що не з'ясовані.

Як зазначив Ернест, президент Обама має намір дати Путіну ясно зрозуміти, що посилення підтримки режиму Асада – лише призведе до погіршення ситуації.

«Найбільш вірогідним наслідком буде поглиблення і загострення триваючої кризи в цій країні. Це не в інтересах ні російського, ні американського народів».

Ернест також сказав, що зустріч навряд чи дозволить краще зрозуміти, в чому полягають справжні наміри Росії в Сирії, але вона може стати основою того, що він назвав «більш скоординованих дій». Прес-секретар Білого дому підтвердив, що про зустріч з президентом Обамою попросив Кремль.

Дивіться також: Маккейн: Адміністрація Обами капітулювала перед Путіним

Маккейн: Адміністрація Обами капітулювала перед Путіним. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:19 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Візит Путіна до Китаю – реакції. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:07 0:00
XS
SM
MD
LG