Спеціальні потреби

Обама: США не мають з Росією «спільних поглядів» щодо Сирії


Президент Барак Обама жестикулює, відповідаючи на питання під час прес-конференції з президентом Південної Кореї.
Президент Барак Обама жестикулює, відповідаючи на питання під час прес-конференції з президентом Південної Кореї.

"Щодо принципів та стратегії врегулювання конфлікту у Сирії російські та американські підходи відрізняються", - сказав Барак Обама.

Єдине питання, де «збігаються погляди» США та Росії щодо Сирії – це як запобігти випадковим інцидентам у сирійському повітряному просторі. Про це заявив президент США Барак Обама у п’ятницю на прес-конференції після зустрічі з президентом Південної Кореї.

З решти питань – щодо принципів та стратегії врегулювання конфлікту у Сирії російські та американські підходи відрізняються, - сказав Обама.

«Тут нема спільних поглядів у питанні стратегії. ... Президент Путін вірить, що в разі продовження того, що він робить впродовж останніх п’яти років, а це підтримка режиму Асада, проблема буде вирішена», - зазначив Обама.

Президент США додав, що сам він вірить у продовження боротьби проти «Ісламської держави» та інших екстремістських угруповань. За його словами, громадянська війна у Сирії притягує екстремістів і «закінчиться лише за умови, якщо ми зможемо отримати політичну площину і легітимний об’єднуючий уряд у Сирії», до якого увійдуть представники різних політичних сил.

Барак Обама вважає за необхідне зібрати представників «Ірану, Росії, Туреччини, країн регіону Перської затоки, і всіх інших зацікавлених сторін, щоб сіли і визнали, що ми маємо домогтися політичного переходу (у Сирії – ред.), якщо хочемо покінчити з гуманітарною кризою і зберегти структуру єдиної сирійської держави».

Прогрес у цьому питанні можливий, - вважає президент США, - в разі, «якщо Росія почне розуміти, що їхнє бомбардування не призведе до мирної ситуації всередині Сирії».

Дивіться також: У Камбоджі використовують щурів для знешкодження мін

Ось так у Камбоджі треновані щури допомагають знешкоджувати міни. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:50 0:00

XS
SM
MD
LG