Спеціальні потреби

Ми повинні бити по терористах з усією силою – президент США


Зустріч президента Обами з журналістами у Білому домі
Зустріч президента Обами з журналістами у Білому домі

Барак Обама: «Ми також повинні подбати про те, щоб особам, які приймають рішення завдати шкоди іншим, не було так легко отримати доступ до зброї».

Президент Барак Обама в понеділок вранці провів екстрену нараду в Білому домі з віце-президентом Джозефом Байденом і начальниками силових відомств щодо стрілянини в Орландо.

Розслідування трагедії, внаслідок якої загинуло 50 осіб, очолило Федеральне бюро розслідувань. Кваліфіковано справу як акт тероризму.

На брифінгу після наради Обама висловив співчуття постраждалим і їх сім'ям та назвав напад терактом проти всього американського народу.

«Розслідування поки що на ранніх стадіях. Але ми вже точно можемо сказати одну річ. Ми розслідуємо акт тероризму. Нападник був під впливом екстремальної інформації, яка розповсюджується в Інтернеті. Всі ці матеріали зараз аналізуються, так щоб ми могли зрозуміти, як вбивця встав на цей шлях і прийняв рішення вчинити напад. Поки що немає явної інформації, що ним управляли ззовні. Схоже, що в останній момент, він присягнув вірності ІДІЛ. Однак, немає підтвердження того, що ним керували. Крім того, поки що немає доказів того, що він є частиною більш масштабної змови», - заявив президент.

Обама нагадав - до подібних трагедій призводить не тільки радикалізація окремих людей, але легкий доступ в США до вогнепальної зброї.

«Ми повинні боротися проти цих терористів, бити по них з усією силою. Ми повинні протидіяти екстремістам. Але також ми повинні подбати про те, щоб особам, які приймають рішення завдати шкоди іншим, не було так легко отримати доступ до зброї», - наголосив Обама.

Він зазначив, що дуже складно заздалегідь дізнатися, що хтось стає радикалом.

»Наскільки легко їм купити зброю в багатьох випадках визначить, чи зможуть вони зробити подібні акти терору. Поки що особам з деякими розладами, тим, які схиляються до насильства, дуже легко отримати надзвичайно потужну зброю, і робиться це дуже швидко. І це проблема, незалежно від мотивів», заявив президент Барак Обама.

Дивіться також: Поліція: стрілянина в клубі була спланована зазделегідь

Поліція: стрілянина в клубі була спланована зазделегідь. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG