Спеціальні потреби

Китай каже, що він серйозно розглядає плани КНДР про запуск ракети


Барак Обама і Ху Цзіньтао на саміті з питань ядерної безпеки в Сеулі
Барак Обама і Ху Цзіньтао на саміті з питань ядерної безпеки в Сеулі

Американські офіційні особи кажуть, що Сполучені Штати і Китай погодились координувати свої дії у відповідь на планований запуск Північною Кореєю ракети великої дальності. Плани КНДР затьмарили цьоготижневий саміт з питань ядерної безпеки в Сеулі.

Помічник президента Барака Обами заявив, що на зустрічі віч-на-віч у понеділок китайський президент Ху Цзіньтао висловив «серйозне занепокоєння» своєї країни з приводу планованого запуску.

Заступник радника з національної безпеки Бен Роудс мав брифінг з репортерами на тему зустрічі. За його словами, Ху Цзіньтао сказав Обамі, що Китай уже передав Пхеньяну заяву з висловами занепокоєння. Він додав, що обидва лідери погодились обміркувати те, до яких кроків слід взятися в разі, якщо запуск таки відбудеться.

У виголошеній в неділю заяві Обама закликав Пекін, щоб той не нехтував непоступливістю КНДР щодо ядерного питання і вжив своїх впливів для стримання ядерних амбіцій Північної Кореї. Китай є головним торговельним партнером Північної Кореї, але Пекін твердить, що його політичні впливи на Пхеньян обмежені.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG