Спеціальні потреби

Болти і гайки стали підручним інструментом митців


Болти і гайки, переважно, використовуються на будівництві. Їх художнє застосування не відразу спадає на думку поки… не потрапиш в один з господарських магазинів у районі Брукліна.

Тут болти і гайки використали для створення портрету власника компанії, Мені Франкіна. Уже 5 років поспіль цей магазин кожного літа перетворюється на унікальну галерею. Цього року тут представлено більше 300 творів місцевих художників і, до речі, клієнтів крамниці. Тематика, як завжди, індустріальна. Прилади-експонати у художній інтерпретації розміщені поруч справжніх інструментів… навіть унітазові сидіння викликали у когось творче натхнення.

У відділі болтів негайно кидається в очі міжнародний символ миру, зроблений зі звичайних цвяхів. У сусідньому проході увагу привертає абстрактна геометрична скульптура з пластикових труб, чи висячий барвистий вазон з пластмасових пляшок. Ідея проведення виставки у господарському магазині дуже сподобалася митцю Крису Камперколі, який планує одного дня також показати тут свої роботи:

«Чудово побачити твори мистецтва поза стінами галереї. Якщо ви у білому просторі виставкового залу, то й немає значення, де ви знаходитеся. А тут ви демонструєте свої роботи у господарські крамниці», - не говорить він.

Виставка безкоштовна, а її експонати можна придбати. Ціни коливаються – від 1 до 15 тисяч доларів. Наприклад, ця скульптура під назвою «Йога-воїн» коштує 8 тисяч. Гроші, зібрані з продажу, магазин передає у фонд Бруклінського релікварію – музею, де зберігаються місцеві пам’ятні речі.

Власник крамниці, син Мені Франкіна – Джо, який, водночас, є і куратором виставки визнає – експозиція, це непогана реклама для нього. Втім, він наполягає, що її головна мета – віддячити мешканцям цього району за підтримку його бізнесу:

«Це нагода показати твори митців, які є нашими клієнтами людям, котрі не мають часу чи можливості відвідувати галереї, допомогти їм відчути себе комфортно, розглянути карту, поцікавитися цінами, насолодитися мистецтвом», - каже Джо.

Цього року на відкритті виставки, що супроводжувалася невеликим концертом, побувало 6 тисяч людей – вдвічі більше ніж минулого року. Джо Франкіна вже планує наступну експозицію на яку, він не сумнівається, завітає ще більше людей.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG