Спеціальні потреби

Дослідження: записи телефонних розмов не запобігають тероризму


Штаб-квартира Агентства національної безпеки США
Штаб-квартира Агентства національної безпеки США
На основі нового дослідження зроблено висновок, що масове зібрання даних про телефонні розмови таємним Агентством національної безпеки США «не мало помітного впливу» на запобігання тероризму.

Вашингтонська дослідна організація New America Foundation повідомила в понеділок, що вона вивчила справи 225 людей, які якимось чином були причетні до тероризму у Сполучених Штатах з часу атак у 2011 році. Вона дійшла висновку, що спостереження відіграло роль лише в одному випадку.

У звіті організації сказано, що лише один випадок, перехоплений Агентством національної безпеки, відіграв роль у започаткуванні слідства, яке стосувалося водія таксі у місті Сан-Дієго, якого засуджено за те, що він надіслав 8500 доларів сомалійській організації, що пов’язана з аль-Кайдою.

New America Foundation заявила, що ведене Агентством національної безпеки спостереження, можливо, відіграло роль в інших слідствах, але що 60 відсотків були наслідком традиційних методів слідства, таких як інфрмація від члена родини, інформатора або повідомлення про за підозрілу діяльність.

Цей висновок подібний до результату дослідження призначеної Білим домом групи експертів, які у грудні минулого року також зробили висновок, що зібрані Агентством національної безпеки мільйони записів телефонних розмов американців «не були суттєвими для запобігання атакам».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG