Спеціальні потреби

Адміністрація Обами передала ЗМІ докази використання Асадом хімічної зброї


Американський уряд робить останні кроки у намаганнях переконати законодавців підтримати удар по Сирії.

Адміністрація Барака Обами заявляє, що експертиза підтвердила достовірність відеокадрів, на яких видно загибель сотень людей - як дорослих, так і дітей - у Сирії в результаті хімічної атаки. 13 фрагментів відео, знятих 21го серпня у передмісті Дамаска, минулого тижня демонстрували конгресменам на таємних нарадах як доказ причетності уряду Асада до застосування зброї масового ураження проти власного народу. Сьогодні це відео розсекретили для показу для загальної публіки. У понеділок Конгрес починає роботу. Сам Обама, а також перші особи його адміністрації, віце-президент Байден, держсекретар Керрі, командування Пентагону, намагаються переконати законодавців у Конгресі проголосувати за воєнну кампанію проти Асада. Проте, станом на цей час, Конгрес, як і більшість американців – проти.

Аби переконати громадськість у тому, що США повинні відреагувати на злочини режиму Асада, адміністрація Обами передала ЗМІ відеокадри-підтвердження його дій. Розвідка підтвердила дату, час, і місце, де були зняті ці кадри. І хоч досі залишається не підтвердженим, що саме армія Асада застосувала хімічну зброю проти населення, в адміністрації Обами переконані, що сирійський президент причетний до цієї атаки.

У понеділок Барак Обама дасть інтерв‘ю провідним американським телеканалам, і спробує пояснити, чому США повинні діяти у Сирії, навіть без згоди Ради Безпеки ООН. А у вівторок він виступить із зверненням з цього приводу до народу. Голосування у Сенаті заплановане на Середу. Поки лише 28 сенаторів із 100 заявили, що проголосують «за».
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG