Спеціальні потреби

Нове "шкільне" перемир'я на Донбасі. Чи надовго?


Мартін Сайдік
Мартін Сайдік

"Тристороння контактна група та представники окремих регіонів Донецької і Луганської областей, у світлі підтримки, висловленої лідерами Нормандської четвірки 22 серпня 2017 року, ще раз вислювлюють свою підтримку постійному припиненню вогню з нагоди початку шкільного року, починаючи з опівночі 25 серпня 2017 року", - йдеться в заяві спеціального представника ОБСЄ у тристоронній контактній групі посла Мартіна Сайдіка.

"Лідери Нормандського формату погодились з припиненням вогню в українсько-російському конфлікті на Донбасі. Сподіваюсь, але попередні припинення вогню не є багатообіцяючими", - пише в Twitter колишній посол США в Україні та експерт Brookings Institution Стівен Пайфер.

"Ще одне "шкільне" постійне перемир'я оголошене в Східній Україні з 00:00 25 серпня - але чи протримається воно?", - запитує журналіст Майкл Боцюрків.

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан привітав перемир'я і наголосив на тому, що пройшло майже три роки з часу підписання Мінського протоколу та меморандуму. "Ці документи наголошують на надзвичайній важливості припинення вогню і проведення додаткових заходів, які б зробили припинення вогню тривалим. Це включає утримання позицій і заборону наступальних дій", - йдеться в заяві.

"Задля моніторингу, всі сторони забезпечать безпечний доступ спеціальної моніторингової місії ОБСЄ по всій території України, у відповідності до мандату", - заявив Сайдік.

Дивіться також: Посольство розгорнуло величезний прапор України посеред Вашингтона

Посольство розгорнуло величезний прапор України посеред Вашингтона. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG