Спеціальні потреби

Лідери ЄС закликають Пхеньян відмовитися від запуску ракети


Президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей
Президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей

Лідери Європейського Союзу закликають Північну Корею відмовитися від планів запуску ракети і згорнути свою програму виробництва ядерної зброї.

Після зустрічі у середу у Сеулі з президентом Південної Кореї Лі Мен Баком, президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей висловив «глибоке занепокоєння» планами КНДР вивести у квітні на орбіту супутник, використовуючи для цього ракету дальнього радіусу дії.

Ромпей заявив, що уряду Північної Кореї слід приділяти увагу покращенню репутації у сфері прав людини та забезпеченню населення продовольством, а не зосереджуватися на випробуваннях ракет і виробництві ядерної зброї.

Резолюція Ради Безпеки ООН забороняє Пхеньяну здійснювати космічні запуски на основі технології балістичних ракет.

Північна Корея заявила, що далі планує у квітні відзначити 100-літній ювілей свого "великого вождя" Кім Ір Сена запуском космічного супутника.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG