Спеціальні потреби

Немає доказів стрілянини у комплекcі ВМС США Navy Yard у Вашингтоні


توفان با سرعت حدود ۵۰ کیلومتر در ساعت عصر دوشنبه در تهران، مردم را غافلگیر کرد. عکس: سهیل صحرانورد
توفان با سرعت حدود ۵۰ کیلومتر در ساعت عصر دوشنبه در تهران، مردم را غافلگیر کرد. عکس: سهیل صحرانورد

Органи влади у Вашингтоні повідомили, що вони не знайшли доказів стрілянини у комплексі ВМС США. Вони повідомили про це через кілька годин після повної блокади найдавнішого в країні комплексу в результаті оголошення стану тривоги і пошуків можливо озброєної особи.

Десятки поліцейських машин з увімкнутими сиренами прибули до комплексу, який розташований відносно недалеко від будинку Капітолію. Проте після понад двох годин пошуків поліція дала знати, що в районі немає небезпеки. Інцидент був спричинений отриманням дзвінка про можливу стрілянину.

Озброєна поліція перевірила кімнату за кімнатою в цьому самому комплексі (Navy Yard), де майже два роки тому військовий контрактник застрелив 12 цивільних працівників. Причетний до інциденту у вересні 2013 року чоловік загинув у протистоянні з поліцією.

Органи влади наказали цивільним і військовим, які в четвер вранці прибули до праці, щоб вони залишили будинок на час проведення перевірки приміщень. У телевізійних передачах з місця подій було видно поліцію в куленепробивних жилетах, які бігли до комплексу.

Інцидент стався за два дні до відзначень Дня Незалежності США. У зв’язку з тим уже раніше запроваджено суворіші від звичайних заходи безпеки, зокрема у зв’язку з недавніми атаками терористів з організації «Ісламська держава».

У час, коли поліція перевіряла комплекс Navy Yard, посилено заходи безпеки у районі Білого дому і Капітолію.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG